"Petiveria je přírodní prostředek na revmatismus a artritidu"
"Poprvé jsem se s touto rostlinou setkal v Paraguayi. Hned mi učarovala svojí česnekovou vůní a pikantní chutí, "říká bioterapeut Vladimír Ďurina.
Petiveria obsahuje mnoho biologicky aktivních látek, jako jsou například flavonoidy, triterpeny, steroidy, a sirné sloučeniny. Na Univerzitě v Chicagu zjistili, že obsažený dibenzyl trisulfid má protirakovinné účinky. Dalšími fytolátkami s protirakovinným účinkem jsou astilbin a kumarin. Petiveria alliacea je vytrvalá bylina, která dorůstá až do výšky jednoho metru. V Paraguayi a v Brazílii jí říkají tipi nebo pipi, v Peru Anam. Je to rostlina amazonských deštných pralesů a tropických oblastí Jižní a Střední Ameriky, Karibiku a Afriky. Má tmavozelené kožovité listy, nacházející se blízko u země. Má drobné bílé kvítky. Pokud list promnete mezi prsty, pocítíte česnekový zápach. Na jazyku čerstvá rostlinka chutná pikantně, protože obsahuje množství kapsaicinu. Proto se jí také říká česnekový plevel.